De mooiste natuurparken

Wanneer je op vakantie gaat naar Calgary, mag een bezoekje aan een van de vele national parks natuurlijk niet ontbreken. Het rondrijden in deze parken is dan ook een ervaring, die je nooit zal vergeten. De provincie, waar Calgary zich in bevindt, kent 5 officiële national parks. Dit zijn de volgende parken:

  • Banff National Park
  • Elk Island National Park
  • Jasper National Park
  • Waterton Lakes National Park
  • Wood Buffalo National Park

Banff National Park, Jasper National Park en Elk Island liggen het dichtste bij Calgary. Bovendien is het natuurpark in Banff het oudste national park van Canada!
Banff National Park

Banff National Park is het oudste natuurpark van Canada. Het plaatsje Banff ligt in de Canadian Rockies. Het park is ontstaan, nadat arbeiders een hete bron tegenkwamen, toen zij een treinspoor aanlegden. Banff National Park bestaat al sinds 1885 en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Banff National Park heeft meer dan 1600 kilometer aan prachtige wandelpaden, fietspaden en ruiterpaden. In de winter is dit park een zeer populaire ski-bestemming. In de wintermaanden is Banff prachtig verlicht en staan er kraampjes, waar je heerlijke hapjes en drankjes kan halen. Bovendien zijn er genoeg winkeltjes, waar je lekkere warme kleding kan aanschaffen!

Een ander prachtig aspect van Banff National Park is het meer dat in het park ligt. Dit is Lake Louise. Aan dit prachtige meer grenst een hotel. Dit is het Fairmont Chateau Lake Louise Hotel. Dit hotel, dat lijkt op een enorm kasteel, kijkt uit over het gehele meer. Tip: Bezoek het meer niet op dagen dat het mistig is! Helaas is het meer niet zichtbaar in deze weersomstandigheden!