Algemene informatie Calgary

Calgary is de grootste stad in de Canadese provincie Alberta. De Canadese stad ligt op ongeveer 80 kilometer van de Canadian Rockies. Met een inwoneraantal van 1,24 miljoen inwoners, is Calgary de op twee na grootste stad van Canada. De inwoners van Calgary staan bekend om hun gezelligheid, hartelijkheid en tradities. Zo dragen sommige inwoners een witte cowboyhoed. Dit is een van de vele Calgariaanse tradities.
Calgary in de zomer

Het beste moment om Calgary te bezoeken is in de zomermaanden juni, juli, augustus en september. Het is rond deze tijd vaak aangenaam warm in dit deel van Canada. De temperaturen zijn dan perfect voor een rondreis met de camper of een kampeervakantie! In de zomermaanden staat de Canadese natuur volop in bloei. Dit is een prachtig fenomeen om een keer mee te maken.

In de zomer is het zeker aan te raden om een wandeltocht te maken door een van de 5 national parks van Alberta. Op deze manier zie je de leukste en mooiste plekjes van deze prachtige natuurparken! Naast wandelen, kan je in veel national parks ook fietsen of paardrijden!

Calgary in de winter

Calgary is niet alleen in de zomer een perfecte vakantiebestemming. Dankzij het nabijgelegen national park Banff, is Calgary ook erg populair in de wintermaanden. Banff is in de winter namelijk een échte ski-bestemming. Bovendien kan je in de winter genieten van de witte sneeuw, die het prachtige landschap van Alberta bedekt. Calgary organiseerde in 1988 zelfs de Olympische Winterspelen.