Cultuur

Calgary is erg trots op haar Westernimago. Zo dragen sommige Calgerians nog steeds een witte cowboyhoed. Bovendien wordt er jaarlijks de Calgary Stampede gehouden. Dit is een evenement dat geheel in het teken staat van de rodeo. Op economisch gebied is Calgary een zeer vooraanstaande Canadese stad. Zo hebben veel grote bedrijven hun hoofdkantoor gevestigd in deze stad. Naast deze tradities, is er nog iets dat heel belangrijk is voor de inwoners van Calgary: sport. De nummer één sport in Calgary is ijshockey. De ijshockeywedstrijden in de stad trekken dan ook veel bezoekers, onder wie toeristen.
Geschiedenis van Calgary

Een van de eerste bewoners van het huidige Calgary, waren de Blackfoot-indianen. De eerste inwoner, afkomstig uit Europa, was de Ier John Glenn. Hij vestigde zich hier, aan de rivier de bow, in 1873 met zijn vrouw. Voordat de stad de naam Calgary had, werd de stad Fort Brisebois genoemd. Dit was een eerbetoon aan de politieofficier Brisebois. Nadat er in 1876 twijfel ontstond rondom deze politieofficier, is de stad omgedoopt tot Fort Calgary. Deze naam had de stad te danken aan het Schotse strand Cala-ghearraid, waar Calgary van afgeleid is. Enkele jaren later werd Fort Calgary verbonden aan de Canadian Pacific Railway. Dit zorgde voor een enorme boost van de Calgariaanse economie. Vandaag de dag is het hoofdkantoor van de Canadian Pacific Railway nog steeds gevestigd in de hoofdstad van Alberta, Calgary. In 1884 kreeg Calgary stadsrechten en werd er een burgemeester gekozen. De provincie Alberta, waar Calgary de hoofdstad van is, werd pas in 1905 gesticht.

Rond het jaar 1950 werd er olie ontdekt in de grond van Calgary. Dit bracht een enorme boost voor de economie met zich mee. Naast de economie, groeide het inwoneraantal ook flink. Zo verdubbelde het inwoneraantal in 10 jaar.

In 1988 werden de Olympische Winterspelen georganiseerd door Calgary. Mede hierdoor groeide Calgary uit tot een ware metropool.