Het Weer

Calgary ligt in de Canadese provincie Alberta. In deze provincie heerst een continentaal klimaat, ook wel een landklimaat genoemd. Dit komt, omdat de provincie zeer ver landinwaarts ligt. Kenmerken voor het klimaat van Calgary, zijn de extreme temperaturen. Zo kan het ’s winters tot wel -30 °C vriezen! ‘s Zomers wordt het daarentegen heerlijk warm!

De Winter

Canada staat bekend om zijn koude, strenge winters. Dit geldt ook van Calgary. Hier kan het tijdens de winter tot ver onder het nulpunt vriezen. De inwoners van Calgary kijken hier niet raar van op! Voor veel van hen is een temperatuur van -20 °C heel normaal. In Nederland zouden we hier niet aan moeten denken! Het openbaar vervoer in Canada wordt daarom ook bijna niet gehinderd door deze temperaturen en weersomstandigheden. Dit is in ons land wel anders!

De Zomer

Canada zal waarschijnlijk niet zo snel in je opkomen als je aan een zonvakantie denkt. Tóch is dit een zeer geschikte vakantiebestemming voor mensen die heerlijk van het zonnetje willen genieten. ‘s Zomers is het namelijk vaak heerlijk weer in Canada. In de zomer is het dus zeker aan te raden om met een tentje of een camper de natuur in te trekken! Veel national parks beschikken namelijk over meerdere kampeerplaatsen!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Canada perfect voor zonvakanties!