Bezienswaardigheden in Calgary

Calgary is de grootste stad in de Canadese provincie Alberta. Wanneer je een bezoekje gaat brengen aan de Canadian Rockies is Calgary zeker een goede stad om te overnachten! Daarnaast zijn er verschillende national parks in de buurt van Calgary. Het is echter ook zeker aan te raden om een aantal dagen in down town Calgary door te brengen. Deze bruisende stad heeft zeer veel uitgaansgelegenheden, leuke restaurantjes en enorme winkelcentra!

In Calgary zijn er talloze leuke dingen om te doen. Aangezien je ze vaak niet allemaal kan doen, hebben wij de 5 leukste bezienswaardigheden van Calgary op een rijtje gezet!

1. Calgary Tower
Een opvallend aspect aan de skyline van Calgary is de Calgary Tower. Deze bijna 200 meter hoge toren mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Calgary. Bovenin de toren bevindt zich een uitzichtplatform met een glazen vloer. Door deze vloer kan je de straten van Calgary zien. Onder dit platform zit een restaurant genaamd Sky 360. Ook dit restaurant biedt je een prachtig uitzicht over de stad.

2. Calgary Stampede
Wanneer je in de maand juni is Cagary bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Calgary Stampede. Dit 10-daagse evenement staat volledig in het teken van de tradities van Calgary. Zo dragen de bezoekers de bekende witte cowboyhoed en staan de evenementen in het teken van rodeo.

3. Olympic Park
Het Olymic Park is speciaal gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1988. Voor dit evenement werden er bobsleebanen, skischansen en skibanen aangelegd. Wanneer je Calgary in de wintermaanden bezoekt, moet je hier zeker een keertje naar toe! Je kan er namelijk skiën, langlaufen en schaatsen!

4. Herritage Park Historical Village
Wil je de tradities van Calgary ervaren? Dan is het Herritage Park Historical Village zeker een aanrader! In dit Westerndorpje wordt je even meegenomen naar het Calgary van 100 jaar geleden.

5. Calgary Zoo
Een leuk idee voor een dagje uit in Calgary, is de Calgary Zoo. Hier kan je wel meer dan 700 dieren bewonderen uit alle werelddelen! Naast levende dieren, kun je er ook dinosaurussen bewonderen!